Erdei gyümölcsös "túrótiramisu" 114/2.

2017-09-27

sponsored links

Íme a vacsora párja a desszert, kóstoljátok meg. Én fél adagot csináltam, de az is napokig elég volt kettõnknek.

Hozzávalók:
5-6 zabpelyhes keksz
eper, málna, szeder, áfonya
40 dkg babapiskóta
mártólé:
6 dl víz
15-20 dkg barnacukor
3-4 marék fagyasztott málna
fél dl brandy vagy konyak
2-3 csipet só
túrókrém:
1 kg túró 
30-45 dkg tejföl
5 tojássárgája
15 dkg cukor
1 citrom héja

Elkészítési idõ: 30 perc


A mártólével kezdem: cukorszirupot fõzök a barnacukorból és a vízbõl, majd 3-4 percig fõzöm, amíg picit besûrûsüdik. Ha elkészült, beledobom a málnát, ízesítem citromhéjjal és citromlével, turmixolom és leszûröm, igény esetén hozzáadom a brandyt vagy konyakot.
A túrókrémhez áttöröm a túrót, hozzákeverem a tejfölt és kézi mixerrel krémesre keverem, olyan állagúra mint a mascarpone. Habosra keverem a tojássárgákat a cukorral és a túrókrémhez adom, majd jöhet a citromhéj és lé.
A desszertet úgy állítom össze, mint egy klasszikus tiramisut: egy réteg málnás lébe mártott babapiskóta, egy réteg krém, majd piskóta és ismét krém, és ezt addig rétegezem, amíg krém lesz a tetején. Hûtõbe teszem egy éjszakára, majd fogyasztás elõtt ráreszelem a kekszeket, mint a kakaóport. Kanállal szaggatom és gyümölcsökkel kínálom.


Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2017/09/er...

sponsored links

Keres?s